Vikten av att ha en regel på plats

I denna artikeln skall vi gå igenom ett par enkla men mycket kraftfulla regler samt psykologi när det kommer till våra investeringar på börsen.

Frågan du skall ställa dig innan du ens skall köpa något är; kommer jag att tjäna pengar på detta? En annan fråga du bör veta svaret på innan du klickar på köp knappen är; hur länge skall jag äga denna tillgången?

Man behöver inte vara smartare än någon annan, bara lite eftertänksam innan. Det är lätt att bli girig om man har ”the lack mentality” = att man inte har tillräckligt utav något och att man kastar sig in i första bästa affär för att det finns möjligheter. Det här är fel!

Ditt mål med en investering är att få tillbaka mer än vad du riskerar att förlora. Övertid så kommer dina vinster vara större än dina förluster. Men innan du är där så behöver du skapa ett regelverk för dig själv som du kan hålla dig till när du vill och eller inte vill. Här kommer jag att lista ett par regler du kan börja använda redan idag.

Vikten av att ha en regel på plats
Vikten av att ha en regel på plats
Annonser

Regel nummer 1

Kommer jag att tjäna pengar på denna investering?

Regel nummer 2

Hur länge kommer jag äga denna tillgången?

Regel nummer 3

När ska jag sälja, ifall min investering går emot mig? När ska jag ta hem min vinst?

Regel nummer 4

Noll är bättre än minus. + resultat är bättre än noll.

Regel nummer 5

Plan the trade. Trade the plan.

Regel + Regel = framgång som min mentor en gång sa till mig. Fokusera på att hitta regler som passar dig och ditt sätt att investera på. Att vara konsekvent med regler är något du måste vara. Det funkar inte att göra det någon gång ibland. Inte varannan gång heller.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: