Pengatrendens vecko rapport nr 6

Min avkastning för vecka 6 blev negativt. I detta inlägget så kommer jag gå igenom min syn på marknaden och mina resultat.

Avkastningen på kapitalet denna vecka blev negativ på både Avanza och på IG markets. En skillnad från denna veckans handel och vecka 5 så fick jag negativ avkastning på IG.

Veckans avkastning

Idag är söndag den 13/2 2022 när jag skiver detta och inte lördag som jag vanligtvis publicerar mina resultat. Men fördelarna med att summera det på söndagen är att vi är lite närmare måndag som för övrigt är min favorit dag.

Avkastningen på vecka 6 blev som jag nämnt negativ både på Avanza och på IG markets. Avkastningen på Avanza blev – 14,85% och avkastningen på IG markets blev -23,22%.

Resultatet på veckobasis kommer alltid att vara olika. Men jag har som mål att försöka ha mindre swings i mina resultat. Även om resultatet är långt ifrån vad jag har som utsatt mål för mig själv, så finns det ändå tre saker som jag är nöjd med trots veckans resultat.

  1. Jag är nöjd med att rapporten för ett bolag som jag har position i kom in enligt förväntningarna. Detta betyder att risken för mer drawdown är mindre.
  2. Även om resultatet för veckan är negativt så har jag satt upp mål som inspirerar mig. Som ett resultat av detta så behöver mina resultat framöver bli riktigt bra för att jag skall ha chans att leverera.
  3. Jämfört med förra veckan så finns det en detalj som jag har hittat som kommer göra stor skillnad på mina resultat på IG markets.

Stenen i skon

Precis som jag nämner i punkt tre, så skiver jag i en artikel kring detta fascinerande ämne. På samma sätt så hittade jag en sten i skon som jag refererar till. Jag tror att denna artikel hade kunnat vara av värde för dig att läsa om det finns något du vill ändra på.

I always believe that prices move first and fundamentals come second.

Paul Tudor Jones
Avkastning i bilder

Hur som helst så skall vi gå igenom veckan nu. Nedanför så finns det nu bilder i vanlig ordning på min avkastning för vecka 6.

Avkastning v 6
– 14,45 % i avkastning V6.
Avkastning för året
Avkastningen så här långt detta året. – 14,85%

Kortfattat är det inte mycket att säga. Jag har kvar mina poisoner som jag har haft sedan vecka 1. Som ett resultat av förra veckans rapport från ett av bolagen så tycker jag det ser intressant ut. Aktien är väldigt billig på dessa nivåer och enligt min mening så finns det uppsida. Men vi får se vad resterande av marknaden tycker.

Och så skall jag dela med mig av resultatet på IG även denna vecka.

Avkastning v6.
Avkastningen v.6.

Under veckan så har jag i vanlig ordning handlat valutor och råvaror. Resultaten här är inget att skryta med. Men tur att det är måndag snart igen.

Summering

Avkastningen för veckan blev negativ. Jag ligger kvar i mina poisoner som jag haft sedan första veckan detta året. Min handel på IG har varit mindre bra. Men som jag har skrivit om många gånger så är reglerna till att följas.

Oavsett vad som händer så kommer du förlora pengar och du kommer att tjäna pengar om du har en strategi som är lönsam. Men, ingen strategi är 100 % lönsam.

Jag kommer att dela med mig av mina resultat nästa vecka igen. Lycka till under kommande vecka.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: