Blodrött på börsen

roll of american dollar banknotes tightened with band
Annonser

Vad gör du när det är blodrött på börsen? Gör du en struts eller köper du mer av det du äger? I denna artikeln så är det dags att redogöra mina resultat för veckan.

Vecka 7

Oavsett vad som än händer på börsen så bör du hålla dig till din strategi. Tyvärr så nådde jag inte upp till mitt avkastningsmål på Avanza, men däremot på IG Markets. Hur kommer det sig att jag når upp på den ena plattformen men inte på den andra kan man ju undra.

Skillnaden på dessa resultat är i all enkelhet olika tidshorisonter på investeringarna. Dessutom så har jag kunnat köpa in mig i andra bolag som fallit med index. Men på grund av att jag klarat mitt avkastningsmål på IG Markets. Jag har köpt på mig mer nu när det är blodrött på börsen.

Nedanför kommer mina resultat för IG Markets.

Senaste 7 dagarna

Avkastningsnivå & vinstfrekvens

Som ni ser så hade jag endast 35 % vinst på mina positioner. Men med en god risk/reward ratio + regler så gick det enligt plan. Som jag brukar säga till mig själv ”Plan the trade. Trade the plan.” Vet inte vem det är som sagt det men jag har tagit det till mig.

Mitt resultat landande på 30% på investerat kapital. Och jag är väldigt nöjd med resultaten på IG Markets plattform.

Som ett resultat av att jag kom upp i mitt avkastningsmål så tog jag en del av mina vinster och köpte på mig lite bolag när det var blodrött på börsen. Detta är bolag som jag har screenat, och gjort en fundamental och teknisk analys på. Men detta är långsiktiga case som kommer att handlas till högre prislappar i framtiden än vad de gör idag. Här är ett exempel på vad jag kollat på som jag la ut på min Youtube kanal.

Råvaror såg intressant ut

Alla mina analyser gör jag via analysplattformen Tradingview. Jag gjorde ett inlägg på bloggen just varför jag tycker att det är värt att testa Tradingview. Om du inte läst det så tycker jag du ska läsa det. Det är väldigt matnyttigt och det finns även videos till.

Hur som helst, när jag satt och screenade över kommande vecka så såg jag att det skulle bli bra köplägen. Detta allt tackvare Tradingviews fantastiska analysplattform. Ni kan följa mig på Tradingview om ni vill. Klicka här för att komma till min profil.

Hur gick det på Avanza?

Det finns två viktiga saker jag tänker ta upp här när det gäller mina positioner på Avanza.

För det första så är detta positioner som är av längre karaktär som jag tycker har en god risk/reward ratio.

För det andra så är det blodrött på börsen. Om vi kollar rent volym mässigt så är det inte gynnsamt att äga långa positioner i en negativ trend. Men med det sagt så har jag sett att mina positioner har börjat skapa ett positivt mönster. Högre toppar och lägre bottnar är vad jag syftar på.

Avkastning V.7
YTD 2022
Fredagens handel

Som översta bilden visar så hade jag ändå en ok vecka fram till fredagens handel. Men i slutskedet av handeln så fick jag se att det kom tillbaka mycket köpare vilket gjorde att det stängde ändå lite bättre än vad det öppnade.

Som sagt jag är positiv till dessa bolagen och mina passioner och jag följer min strategi. Det som är viktigt att nämna här tycker jag är att jag kan få en hög alternativ kostnad på mina positioner.

Så här är det. Även om jag håller dessa positioner så förlorar jag alternativ avkastning på allokerat kapital. Detta kapital hade jag kunnat allokera bättre istället för att ha kvar mina just nu blodröda poisoner.

Å ena sidan så finns det tillräckligt mycket reward här för att behålla dem. Men å andra sidan så får framtiden utvisa om jag hade rätt eller fel när det kommer till just dessa poisoner.

Håll dig uppdaterad

Håll koll på min Youtubekanal för fler analyser jag gör löpande. Jag tycker även att du skall kolla in TradingView för att kunna göra goda analyser.

Med det sagt jag hoppas den blodröda börsen inte gör dig rädd och nedstämd/deprimerad utan att du lär dig någonting och att du följer din strategi.

Prenumerera på Youtube kanalen så att du inte missar en analys.

Testa Tradingview helt gratis och följ mig där. @omgjirre

Lämna ett svar Avbryt svar

Exit mobile version
%%footer%%