Veckan då ryssen gick in i Ukraina

Veckan då ryssen gick in i Ukraina kommer nog att vara med i många rubriker framåt. Denna veckan har varit minst sagt speciell. En hemsk och skrämmande vecka på många sätt. Jag är glad och tacksam över att jag lever i Sverige och att min familj bor i Sverige.

I denna artikeln så skall jag i vanlig ordning gå igenom mina resultat för veckan och den avkastning jag fått på investerat kapital.

Resultat på Avanza.

Mina poisoner som jag har hållit sedan slutet på 2021 kunde jag inte hålla kvar. Som ni vet så har jag pratat mycket om regler och strategier sedan starten av denna bloggen. Denna veckan och artikeln kommer inte vara något undantag. Men även när det stökar på börsen och när ryssen gick in i Ukraina så behöver man följa sina regler och sin strategi.

Allt annat lika så skall man följa sin strategi. Denna veckan så gjorde jag just detta och jag sålde mina två positioner. Det är viktigt att man följer sin strategi och än viktigare att se över ett flera positioner om strategin är lönsam i längden.

Annonser
Veckan då ryssen gick in i Ukraina
Resultat på Avanza.
YTD
Rött

Veckan var brutal på Avanza. I min långsiktiga portfölj så har jag fyllt på innehaven i de bolag jag äger. När det gäller min Trading portfölj så har vecka 8 varit den sämsta veckan hittills i min karriär tror jag.

Även om jag sålt av mina positioner så har jag en bra uppförsbacke att avkasta upp för. Som ett resultat av att jag sålt mina positioner så ligger jag nu likvid. Jag tog positioner på OMX 30 indexet som det blev en bra vinst på.

Veckan då ryssen gick in i Ukraina
Vinst på OMX
Annonser
Fortsatt anonym

Eftersom jag sålt mina case som jag hållit på ett par veckor så funderade jag på om jag skulle dela mig mig av dem. Men jag väljer att fortsatt hålla dem anonyma någon vecka till. Men jag tycker att de fortfarande är intressanta och det kan resultera i nya positioner under nästa vecka.

Bättre resultat på IG Markets

Under en längre tid så har det varit lönsamt att handla råvaror pga av det ökade inflations trycket. Resultatet av högre råvaror resulterar i högre priser på marknaden.

Som ett resultat av detta så har jag tagit positioner i olika råvaror. Vill du testa att handla med IG markets så kan du göra det via denna länk.

Råvaruhandel på IG
Råvaruhandel på IG
Veckan då ryssen gick in i Ukraina
Veckan då ryssen gick in i Ukraina

Avkastningen denna vecka landade på 19,64 %. Fullt godkänt med tanke på veckans händelser. Detta gjorde ändå att min position i OMX samt mina positioner i råvarorna räddade veckan och jag slutade ändå på + mätt i kr.

Annonser

Utsikter för kommande vecka

Veckan som kommer blir fortsatt rörig tror jag. Jag förväntar mig att det kommer vara rörelser på börsen som man kan nyttja till sin fördel.

Men för min del så kommer jag att fokusera på råvaror och index. Jag kommer att lägga ut lite videos på Youtube kanalen.

Men jag tycker det är viktigt att man följer sin strategi och att man kanske sysselsätter mer kapital där det finns gott om reward. Men för egen del så kommer jag att köpa på mig mer aktier i bolag som jag gillar. De bästa affärerna görs i de sämsta av tider.

Följ mig på Youtube

Följ mig på TradingView och testa analysplattformen här. Det är helt gratis.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: