Mina investeringar vecka 9

I denna artikeln så är det återigen dags för mig att prata lite om mina investeringar vecka 9. Svenska börsen föll -7,28 % och paniken är ett faktum hos den breda massan av investerare. Hur kommer det att gå med börsen framåt? Hur kommer sanktionerna att påverka Ryssland och kommer det att påverka oss som bor i lilla Sverige?

Men frågorna är fortsatt många och paniken är ett faktum. Som ett resultat av Avanzas senaste rapport, slås jag av tanken att det kanske kan säga något om intresset för akter och börsen nu?

Annonser

Regel nummer 1: Förlora aldrig pengar. Regel nummer 2: glöm aldrig regel 1.

Warren Buffet
Hur gick det för mig och mina investeringar vecka 9 ??

Som alltid gör jag en rapport för hur det gick för mig och mina investeringar. Denna veckan är det inget undantag och jag kommer att redovisa mina resultat samt vad jag tror om framtiden.

Jag var inne och veva lite för mycket när det var kraftig ”volla” på marknaden vilket gjorde att jag fick lite för många stopp i mina investeringar.

Mina investeringar på Avanza

På Avanza så handlade jag index och en del aktier. Men jag var mest lönsam i min indexhandel då det var lättare att se vart köparna och säljarna var. Det bjöd upp till många bra lägen. Däremot så var det svårare att handla aktier i samma strategi jag hade för veckan.

Strategin för veckan var att gå in i korta sessioner och handla studsarna som kom i de olika tillgångarna jag hade på min bevakningslista efter min screening session som jag har varje vanligtvis varje söndag.

Mina investeringar vecka 9
Mina investeringar vecka 9
Mina investeringar vecka 9
YTD

Mina investeringar denna veckan var avsevärd mycket bättre än förra veckans resultat när Ryssen gick in i Ukraina. Som ett resultat av detta så ligger jag fortfarande efter mitt avkastningsmål för året. Men jag ser möjligheter framåt för större avkastningar till lägre risk så jag är fortsatt positiv till mina mål jag har för 2022.

Mina investeringar denna vecka på IG markets.

Mina investeringar jag gjorde på IG Markets denna vecka gick inte enligt plan. När det är hög volla så ges det mycket möjligheter för snabba pengar, men. Faktum är att i perioder när det är som mest stökigast på börsen är det högre eller större rörelser på tillgångarna. Detta resulterar i att om man sätter sin stoploss för tight, så blir man stoppad ganska snabbt vilket man inte vill.

Nackdelen med för tight stopp

I situationer som dessa kan det vara svårt att hitta sweetspots om man vill ha en tightare stopp för att inte riskera för mycket eventuell förlust.

I detta läget kan man argumentera för att sätta en större stopp i en investering men det finns alltid två sidor av ett mynt. Där måste man följa sin strategi och vilken risk man är beredd att ta.

Här är mina resultat på min CFD handel på IG Markets.

Mina investeringar vecka 9

Inga jätte imponerade resultat denna veckan. Det var endast torsdagen som av vinst. Men jag har positioner som jag ligger kvar i som jag inte har stängt ännu som är ren vinst. Resultatet denna veckan blir därför då -14,17% på investerat kapital.

Jag handlar med IG där jag kan ta positioner på över 17 000 finansiella marknader, bland annat valuta, index, aktier, kryptovaluta, råvaror och mer. IG är en ledande tradingmäklare som erbjuder handel med en prisbelönt handelsplattform, marknadsanalyser från experter, tillgång till kostnadsfria kurser och kunnig kundsupport. Testa deras ISK depåer här.

Summering av mina investeringar vecka 9

Det var en negativ vecka som bjöd på fantastiskt många möjligheter. Jag har förmodligen suttit för mycket framför skärmarna när det rört sig så pass mycket. Min totala avkastning blev negativ denna veckan och jag är inte riktigt nöjd med min handel på IG då jag tycker att rörelserna blev för stora för min generella risk reward ratio som syns på mina resultat.

Följ mig på min Youtube.

Följ mig på Tradingview.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: