Tre tillgångar jag hade köpt i Krigstider.

I veckan när jag satt och skrollade igenom mitt flöde så såg jag en väldigt intressant artikel. Jag läste om alla ryssar som har sina pengar på deras storbank, det var en så kallad ”bankrun”. Ingen vågar ha kvar sina besparingar inne på banken pga av läget på börsen. Om jag var i samma situationen så finns det tre tillgångar jag hade köpt i krigstider.

Jag läste även om folket i Ukraina som flyr sina hem och behöver pengar för att ta sig över gränserna. Men värdet på den inhemska valutan, Hryvina sjunker som en sten mot USD.

Tre tillgångar jag hade köpt i Krigstider.

Är det dags att köpa Bitcoin? Om jag hade varit i samma situation och jag hade behövt växla till någon annan slags valuta för att ta mig levande ifrån mitt hem så hade Bitcoin varit en lösning.

Om du är på flykt, och du behöver köpa, växla eller byta valuta för att ha en köpkraft, vad hade du kollat på? Jag ser bara tre alternativ, men egentligen bara två om det skall gå snabbt och enkelt.

  • Bitcoin
  • Amerikanska Dollar
  • Guld/Silver

Bitcoin är en valuta som alla kan använda och värdet består som likt alla andra transaktions typer med samma köp och sälj kraft. Tänk Dollarn. Allt annat lika.

Jag hade förmodligen växlat en del till Amerikanska Dollar eftersom att det är världens reserv valuta.

Det tredje alternativet är att byta till en annan likvid tillgång som alla vill ha. Och det är guld och silver. Problemet här är dock att om du är på flykt så kanske det blir praktiskt jobbigt samt en stor risk. Man kanske inte vill bära fysiska tackor av värde om man flyr? Det hade inte jag velat. Känns väldigt opraktiskt och farligt.

Bitcoin och Amerikanska Dollar i krigstider.

I krigstider så hade jag använt tre tillgångar. Dock så hade jag växlat från min valuta till Bitcoin och Amerikanska Dollar om jag var på flykt. Fördelarna med dessa två olika valutor är att jag kommer ha kvar mycket av min förmögenhet.

Krypo valutor är här för att stanna. Speciellt Bitcoin. Den Amerikanska Dollarn är en världsvaluta och kommer förbli det ett tag framöver. Man kanske kan argumentera för Euro också i sammanhanget.

Fördelarna med krypto dock är många och det finns en värld full av möjligheter. – Risken för bedrägerier minskar

– Övertiden så har Bitcoin värdet varit stabilt.

– Säkra betalmodeller

– En enorm marknad.

Min analys av Bitcoin är positiv. Alla ska självklart göra sin egna analys och det finns väldigt mycket information kring ämnet. Kolla på pålitliga källor bara för det finns mycket dålig och bristfällig information om ämnet.

Om du vill köpa Bitcoin så kan man göra det på olika sätt. Jag har valt att köpa mina via Coinbase. Coin base är förövrigt ett Amerikanskt bolag som är börsnoterat och funnit länge. Det finns även svenska aktörer där du kan köpa bitcoin och annan krypto. Jag föredrar Coin base.

Tre tillgångar jag hade köpt i Krigstider.

El – Salvador gjorde exempelvis Bitcoin till sin valuta tillsammans med den Amerikanska Dollarn.

Annonser

Detta tror jag är bara början då vi ser en allt högre skuldsättning och värdet på valutor minskar pga av detta. Frågan du skall ställa dig är; varför du skall spara pengar om de kan trycka fler pengar snabbare är vad du och jag hinner blinka?

Tidig trend

Jag tror att vi fortfarande är tidigt inne i detta trendskifte men det tåls att fundera kring. Jag hade fortfarande växlat mina kr om jag var på flykt till Bitcoin och Amerikanska Dollar för det är det bästa alternativet för nu. Då jag kan ta mig vart jag vill i världen även i krigstider och ha bestående köpkraft.

Men att ha 100% av sina likvida medel i en tillgång är inte klokt då man tar en stor risk. Vi har sett stora rörelser i Bitcoin vilket gör det än tydligare att inte lägga alla ägg i samma korg.

Detta är givetvis en komplex fråga och har man tillgångar i andra valutor så är det inte bara att trycka på säljknappen. Det kanske inte finns köpare av tillgången du vill sälja. Jag tror det är bra att veta hur ekonomin i världen fungerar i situationer som dessa.

Tre tillgångar jag hade köpt i krigstider är Bitcoin, Amerikanska Dollar och Guld/Silver. Vad hade du köpt?

Är du intresserad av Coinbase så kan du skapa ett konto här

Är du intresserad av fysiskt guld och silver så kanske Nordic Gold Trade är av intresse.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: