Resultat mars

Resultat är resultat och gillar man inte resultaten så bör man göra något åt dem. Men frågan du skall ställa dig är vilka resultat du får baserat på strategin du använder dig utav

Annonser

Årets 3:e vecka har passerat och jag tänkte redovisa mina resultat för mars, som jag skrapat ihop. Jag kommer att gå igenom vad jag har handlat, mina analyser krig börsen samt vad jag kollar på under april månad.

Till en början så vill jag nämna att jag inte längre kommer att publicera mina veckoresultat. Faktum är att jag har kommit till slutsatsen att jag vill dela med mig mer utav värdeskapande saker. Kan jag istället lägga ut saker som gör din plånbok fetare så kommer nog vilja komma tillbaka till bloggen. Vill du däremot följa mina veckoresultat så lägger jag ut dem veckovis på min Instagram.

Resultat är resultat

Resultat är resultat och gillar man inte resultaten så bör man göra något åt dem. Men frågan du skall ställa dig är vilka resultat du får baserat på strategin du använder dig utav. Mina resultat för mars månad är inte bra och det är långt ifrån vad jag egentligen vill publicera. Men jag är transparant för att visa och för att det skall ge mer värde till dig som följer mig.

I framtiden kommer jag att länka till just detta inlägg och påvisa att min transparens inte vänder efter vinden. Min avsikt är att var långsiktig med mitt projekt gällande Pengatrenden och mitt mål är att bli den bästa. Detta är ett sätt för mig att föra en annan typ av journal som inte är privat.

Avanza & IG markets

Mäklarna jag handlat på är det däremot ingen skillnad på sen tidigare. Det är fortfarande Avanza och IG markets jag handlar med. Det är däremot inte det lättaste att handla hos Avanza eftersom de ofta (tycker jag) har höga spreadar och det är svårt att hitta rimliga priser på deras produkter jag vill handla med.

IG är jag fortsatt nöjd med och det finns även möjlighet att handla med ISK vilket är en fördel då det är förmånligare skatt jämfört med att handla andra typer utav instrument. Om du är intresserad utav IG så kan spana in deras plattform och olika kontotyper här.

På Avanza har jag handlat mest aktier & index. På IG markets handlar jag mestadels valutor och råvaror.

De bästa vs sämsta positionernas resultat för mars är enligt följande räknat i vinst.

  • Bästa affären var i Naturgas
  • Sämsta affären var i Alibaba
Några bilder

Vi börjar med Avanza och resultat för mars.

Mars 2022
YTD

Backade 20 % och var som bäst 20 % +. Ironiskt. Jag är långt ifrån nöjd och det är en affär i Alibaba som jag kom in väldigt snett in i. Men faktum är att jag skrev på Instagram att under vecka 11 som jag inte följde mina regler. För att summera så kan vi säga att man skall följa sina regler och inte tulla på dem.

Samtidigt är målet är naturligtvis att inspirera dig som läser detta till att studera och plugga hur man kan få avkastningar motsatt dessa resultat, haha!

Resultat mars IG markets

Ig Makets
Avkastnings nivå & vinstfrekvens

Även om det inte är den perfekta månaden men det är i alla fall ett positivt resultat mars månad vilket är det viktigaste.

Intressant tid för råvaror

Medan majoriteten av aktier har sjunkit så har råvarorna stigit. Ingen har väl missat att inflationen har börjat ticka på ganska rejält uppåt vilket gör att råvaror blir det mer intressanta tillgångsslaget att investera i. Samtidigt så kan det vara läge att fylla på i de innehav man har i sina långsiktiga bolag för att bygga upp en större position. Är du intresserad av att få attraktiva nivåer för just dina innehav så skall du kika på min Patreon sida genom att följa länken. Mer info om vad jag erbjuder kan du kika på där.

Men vill man ”hedga” sig så bör man kanske kolla lite mer år råvarutillgångsslaget.

  • Naturgas YTD, 64 %
  • Brent Olja, 72 %
  • Guld, 6,83 %
  • Silver, 6,70%

Men naturligtvis så finns det ännu mer att kolla på om man är intresserad. För en tid sen så skrev jag ett inlägg om Ray Dalio och hans ”All Season Porfolio”. Läs den artikeln om du vill veta mer hur hans allokerings strategi ser ut.

Nu i veckan kom även beskedet att de flesta banker kommer att höja bolåne räntorna vilket också kan medföra en del ”volla” på marknaden. Här finns det mycket att kika på. Om storbankerna har varit ”dead money” under -(minus) ränta åren så kommer det här förmögen vara en lönsam tid för dem.

Avslutningsvis så håll utkik vilka som gynnas av ökade råvarupriser och räntehöjningar.

Däremot så kommer jag att rapportera löpande kring mina resultat framåt så fortsätt gärna komma tillbaka till bloggen och följ mig på de sociala kanalerna.

Lämna ett svar Avbryt svar

Exit mobile version
%%footer%%